Ferma Dacilor

Un loc de poveste unde trecutul ajunge din urmă prezentul doar pentru a ne aminti, din când în când, că valorile străbune trebuie atent conservate și transmise mai departe cu mândrie. Situata pe drumul vinului, in satul Tohani, comuna Gura Vadului, judetul Prahova, Ferma Dacilor pune la dispozitia oaspetilor sai un restaurant cu o capacitate de 180 de persoane, o terasa cu o capacitate de 100 de persoane si 48 locuri de cazare in 20 de camere double sau twin si 4 casute in copac in regim double. Pentru grupuri mai mari, capacitatea de cazare poate fi marita cu inca 30 locuri situate la 7 kilometri, in orasul Mizil. Pe langa delicioasele preparate traditionale romanesti, realizate din ingrediente naturale, produse local, Ferma Dacilor ofera o multitudine de activitati pentru toate gusturile: echitatie, trasee de off-road si enduro, plimbari cu motoparapanta si cu balonul cu aer cald, trasee de bicicleta sau tiroliana. Aceste activitati ii vor bucura deopotriva pe cei mici si pe cei mari, pe cei dornici de aventura si pe cei ce vor pur si simplu sa se relaxeze in mijlocul naturii.

4
 
TripAdvisor 4.0 Tripadvisor Score: 4.0
De la
 
5312
camera / noapte

Inspirați de decența confortului minimalist, am păstrat din cotidianul actual doar electricitatea și apa caldă, iar semnalul GSM și accesul la internet - doar atât cât să poți anunța acasă că ai ajuns cu bine într-un loc de poveste. Și pentru a nu destrăma vraja momentului și-a mediului, în nicio odaie nu s-a pomenit televizor.

Odăile sunt pricopsite toate cu baie proprie. Așternurile sunt albite la vâltoare (*spălătorie) și zvântate în tihnă de adierea blândă a vântului și mângâierea soarelui la apus. Ne plac odăile frumos rânduite și primenite pentru oaspeții noștri de seamă.

 

Ferma poate găzdui peste noapte aproximativ 55 de călători osteniți de drum, în 21 de odăi din corpul principal al fermei, 4 căsuțe suspendate și 4 colibe dacice, astfel:

 • 15 Odăi (tip A), prevăzute cu pat matrimonial și fereastră;
 • 7 Odăi (tip B), prevăzute cu pat matrimonial și cu două ochiuri de geam, tip luminatoare;
 • 4 Căsuțe Suspendate, prevăzute cu pat matrimonial și canapea extensibilă;
 • 4 Colibe Dacice, prevăzute cu pat matrimonial (in curs de finalizare).

Camera Ferma (tip A) - de la 259 lei/noapte cu mic dejun

Camera ferma cu pat dublu matrimonial, 20 mp, cu intrare din exteriorul fermei, situata la etaj.

 

Camera Ferma cu Iluminator (tip B) - de la 259 lei/noapte cu mic dejun

Camera ferma cu pat dublu matrimonial, 20 mp, cu intrare din interiorul fermei, situata la etaj. Camera este iluminata natural printr-un geam de marime medie situat deasupra usii principale.

 

Camera Ferma Cladire Principala (tip A) - de la 259 lei/noapte cu mic dejun

Camera ferma cu pat dublu matrimonial, 20 mp, cu intrare din interiorul fermei, situata la parter.

 

Casuta in Copac - de la 369 lei/noapte cu mic dejun

Casuta este prevazuta cu pat dublu matrimonial si canapea extensibila. Casutele sunt individuale, suspendate si au o suprafata de 25mp

Din dragoste pentru natură și tradiție culinară, la Ferma Dacilor toate ingredientele sunt procurate și atent selecționate pe plan local.

Ferma dispune de-o crescătorie de porci Mangalița, una de berbecuți și una de bibilici și gâște. În viitorul apropiat ferma va deține și-o seră proprie. Astfel, peste 80% din necesarul de ingrediente vor proveni din producția proprie.

Am adaptat cu sfială și decență faimoasele bacanale din antichitate, închinate lui Bachus – Zeul viței-de-vie, al vinului și evident al beției, păstrând pentru ospețele noastre doar rigoarea rețetelor străvechi și pofta de-a stropi din belșug festinul culinar, cu vinuri alese pe sprânceană de la cele mai mândre crame din zonă (Lacerta, Vitis Metamorfosis, Budureasca, Davino, Bazilescu, Serve, Halewood, Rotenberg, Ceptura...).

Meniul nostru este generos și îndestulător; platoul dacic, ciorbe, supe, borșuri și alte fierturi alese, toate mîncărurile din porc, înaripate sau cornute, gătite după caz la foc năprasnic sau scăzute fără grabă la jar molcom, cu pricepere dar mai ales cu dragoste. Bucatele alese sunt însoțite la nevoie, de toate legumele pământului perpelite în fel și chip. Cât despre deserturi spunem doar, … “de te lingi pe dește“

Oferim mesenilor după dorinți, aperitive sau digestive neaoșe (țuici, tescovine, horinci, palinci și alte jinarsuri), dar și băuturi mai fudulite, învățate târziu încoace (whisky-uri, liqueur-uri, vermouth-uri și alte asemenea licori din pribegie). Am mers până-ntr-acolo încât am inclus în meniu și cele mai coconite cocktail-uri, doar așa, din snobism, de dragul oaspeților.

După rang și pofta inimii, oaspeții nostri pot alege unde doresc să-nceapă ospățul:

 • Salonul Principal poate adăposti și sătura deopotrivă în jur de 180 de oaspeți hămesiți;

 • Bucătăria Țărănească asigură răsfățul intimității și romantismul cuptorului cu lemne pentru cei mai de seamă 15 oaspeți, oferindu-le și privilegiul blatului mesei din piatra găzduită milioane de ani de Marea Sarmatică;

 • Foișorul se lasă cotropit de oaspeții iubitori de aer curat și de liniște, feriți din calea dacilor locali de strânsură, în goana drumului lor bătătorit, dinspre și către bucătărie;

 • Terasa cu Grătar si cuptor, acolo unde se desăvârșește jertfa Zeilor, poate primi la nevoie, oaspeți doritori de adierea blândă a vântului și totuși adăpostiți, în caz de răzvrătire a norilor;

 • La cerere și pentru o pungă de galbeni în plus, putem pregăti celebrul nostru Picnic pe Plai, cum spune versul, „...un pic mai aproape de Rai!”

Cele 40ha vă vor oferi toate motivele pentru a vă bucura și profita din plin de răsfățul geografic al zonei. Vă puteți muta cu hamacul sau șezlongul de la soare la umbră și invers, în funcție de sezon puteți lua la picior sau la sanie dealurile ce trăjuiesc Ferma, sau pur și simplu vă puteți acompania cu o chitară la focul de tabără sau la gura sobei. Jocurile clasice de tabără (badminton, rummy, canastă, darts, șah, table) vă pot însoți momentele de relaxare de peste zi.

Înaripatele sau cornutele domestice ale fermei, iepurii și căprioarele găzduite temporar, pot face deliciul copiiilor și de ce nu, pot constitui adevărata lor lecție de zoologie.

Caii noștri vă stau la dispoziție, în funcție de abilități, pentru o plimbare în manej sau o aventură în șa, prin împrejurimi.

 

Amplasată pe Paralela 45, regiunea Dealu Mare se bucură de aceleași condiții pedoclimatice cu regiunea franceză Bordeaux sau cu nordul însorit al Toscanei. Astfel vinurile cramelor din zonă sunt foarte apreciate, invitând deopotrivă la răsfăț, taifas la ceas târziu sau pierzanie. Vă recomandăm așadar să profitați de abolirea decretului lui Deceneu și să dați cep curiozității, vizitând, măcar pentru o degustare, Cramele Lacerta, Vitis Metamorfosis, Budureasca, Davino, Bazilescu, Serve, Halewood, Rotenberg, Ceptura.

 • Situl dacic de la Budureasca;

 • Muzeul Conacul Bellu – Urlați. (32km)

 • Statiunea Balneoclimaterica Sarata Monteoru (38 km)

 • Muzeul Județean de Științele Naturii „Prahova” (45km)

 • Vulcanii Noroiosi Paclele Mari si Mici (60 km)

 • Bălți de pescuit ( Fulga, Ratca – 30km)

Trimite chiar acum un mesaj pentru a verifica disponibilitatea

Trebuie sa fii de acord cu conditiile GDPR

Solicita oferta