Descopera Egiptul Antic cu Imperator 

Va invitam intr-un circuit special in cadrul caruia vom putea descoperi intr-un timp relative scurt cele mai impresionante comori artistice ale Egiptului istoric. Vom descoperi templele egiptene cu picture pastrate de mii de ani, incredibilul cult al mortilor in urma caruia au ramas fastuoasele morminte din Valea Regilor, vom fi uimiti de templul de la Abu Simbel de la portile Nubiei si, indiscutabil, nu vom rata unele dintre cele mai memorabile moment pe care le poti avea in Egipt – sa zbori cu balonul peste Valea Regeilor, sa pasesti prin templul Karnak intr-un spectacol de lumini si sunet si sa te relaxezi intr-o felucca traditional plutind printre cataractele Nilului la Aswan. Evident, fiind inceput de aprilie, nu vom rata o baie buna in MareaRosie.

Haideti cu Cezar Dumitru (Imperator) intr-o saptamana in Valea Regilor !

 

Ziua 1:  Sosirea la Hurghada. Transfer la hotel. Dupa-amiaza relaxare la plaja sau piscina. Cazare: Amarina Abu Soma Resort & Aquapark 5* cu all inclusive sau similar.

Ziua 2:  Hurghada – Luxor. Vom pleca dis-de-dimineata spre Luxor, strabatand peisajele de tip martian dintre Marea Rosie si Valea Nilului. La sosire, vom vizita templul Karnak. Dupa cazare, vom vizita templul Luxor aflat in plin centrul orasului nou.Program de voie, urmat seara de unul dintre cele mai interesante spectacole de lumina si sunet in templul Karnak. Cazare: Steigenberger Achti Resort Luxor 5* mic dejun sau similar.

Ziua 3:  Luxor. Trezirea dis-de-dimineata pentru o experienta de neuitat – vom zbura cu balonul la rasarit de soare peste Valea Regilor si a Nilului, apoi vom vizita principalele monumente de pe Malul de Vest al Nilului – colosii lui Memnon, impozantul templu al lui Hatshepsut, dar si Valea Regilor unde vom putea intra in trei morminte ale faraonilor. Optional, se pot vizita mai multe morminte. Dupa-amiaza la dispozitie pentru a savura Luxorul. Cazare: Steigenberger Achti Resort Luxor 5* mic dejun sau similar.

Ziua 4:  Luxor – Aswan. Vom porni spre sud, vizitand cele trei celebre temple construite de-a lungul Nilului: Esna,Edfu si KomOmbo. Templul Esna este dedicate zeului Khnum si desi a fost fondat in perioada Egiptului Clasic, cladirile care au rezistat provin din perioada dinastiei Ptolomeilor (de origine macedoneana) si a stapanirii romane – faraonii greci si imparatii romani sunt infatisati ca niste faraoni egipteni. Templul Edfu este unul dintre cele mai bine pastrate temple ale Egiptului Antic, construit de asemenea in perioada Ptolomeilor, iar templul KomOmbo este un templu-dublu, neobisnuit pentru arhitectura sacra egipteana, fiind dedicate unor zeitati diferite. Ajungem la Aswan unde ne cazam. Cazare: CityMax Hotel Aswan 4* mic dejun sau similar.

Ziua 5: Abu Simbel – O zi lunga, urmand sa ajungem pana la portile Nubiei unde se afla impresionantul templu construit de Ramses II. Vom strabate desertul spre granite sudaneza, iar in drum, ne vom opri de asemenea la Obeliscul Neterminat, la Marele Baraj si la templul Kalabsha – temple construit pe vremea imparatului roman Octavianus Augustus si care a fost mutat in momentul constructiei barajului Nasser. In cursul dupa amiezii, ne vom intoarce la Aswan. Cazare: CityMax Hotel Aswan 4* sau similar.

Ziua 6: Aswan. Aswan este “capitala sudului”, un oras cu o puternica influenta cultural nubiana. Dupa ziua lunga de ieri, va fi o zona molcoma. Ne vom plimba cu felucca printre celebrele cataracte ale Nilului, vom vizita Gradina Botanica, dar si satul Nubian aflat pe o insula pe Nil. Vom vizita de asemenea si templul Philae, relocate pe o insula din mijlocul Nilului in timpul constructiei Marelui Baraj. Se considera ca templul Philae este ultimul temple unde ceremonialul antic dedicate zeitei Isis a rezistat cel mai mult, chiar si in timpul perioadei crestine. Cazare: CityMax Hotel Aswan 4* sau similar.

Ziua 7: Aswan – Hurghada. Lungul drum de intoarcere spre Hurghada (460 km) de-a lungul vaii Nilului si strabatand Desertul Estic. Cazare: Amarina Abu Soma Resort &Aquapark 5 stele cu all inclusive sau similar .

Ziua 8: Hurghada. Formalitati check-out si transfer la aeroport pentru zborul spre Bucuresti.

 

Servicii incluse in pret:

Transport avion Bucuresti - Hurghada - Bucuresti

• Taxe aeroport

 1 x Bagaj de cala + 1 x bagaj de mana

• Cazare 7 nopti:

- 2 nopti all inclusive in Hurghada in Amarina Abu Soma Resort & Aquapark 5* sau similar (prima si a 7-a noapte) https://www.amarinahotels.com/amarina-abu-soma-resort/location/ 

- 2 nopti mic dejun in Luxor in Steigenberger Achti Resort Luxor 5* mic dejun sau similar https://www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/egypt/luxor/steigenberger-resort-achti

- 3 nopti mic dejun in Luxor in CityMax Hotel Aswan 4* mic dejun sau similar https://www.citymaxhotels.com/egypt/aswan/citymax-hotels-aswan/

 Transferuri

• Vizite templul Karnak,  templul Luxor, Sound & Light Show, zbor cu balonul, templul Hatshepsut, Valea Regilor (3 morminte), Colosii lui Memnon, temple Edfu - Esna - KomOmbo, Abu Simbel, Kalabsha , Obeliscul Neterminat , Marele Baraj, temple Philae.

 

Servicii neincluse in pret:
• Asigurare medicala si storno (asigurarea medicala internationala este obligatorie)

• Bauturile alcoolice si nealcoolice

• Bacsis pentru ghizi si soferi locali: 35 Euro/ persoana


• Taxa de viza pentru Egipt 27 USD sau 25 EUR – se achita pe aeroport (25 USD taxa viza + 2 USD asistenta pentru obtinerea vizei pe aeroport)


*Servicii optionale neincluse in pret:
• Supliment demipensiune in Luxor si Aswan: 119 Euro/ persoana

 Cairo cu avionul: 250 Euro/ persoana

 

Acte necesare:

• Pasaport cu doua pagini libere valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara (este acceptat si pasaportul temporar)


Grup minim pentru organizarea programului: 15 persoane.

 

 Note importante:

 Itinerariul poate suferi modificari in functie de orarul de zbor.

 

 

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Descopera Egiptul Antic cu Imperator, Toate locatiile, Egipt

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta