Ziua 1
Marti 27.04.2021 BUCURESTI - CAIRO 22:00 - Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu reprezentatul agentiei si check in. Imbarcare pe cursa Tarom spre Cairo. Decolare din Bucuresti la 00:30, sosire in Cairo la 02:15 (ora locala). RO 101 Bucureati 00:30 Cairo 02:15 Cursa directa. Transfer si cazare la Hotel Ramses Hilton Hotel - Official Website Steigenberger Pyramids Cairo - steigenberger.com sau similar 5*. regim de masa demipensiune. (mic dejun & cina)

Ziua 2
Miercuri 28.04.2021 CAIRO Mic dejun. Incepem ziua cu vizita piramidelor cu bilet de intrare in zona inclus, optional se poate intra in incinte Piramidei lui Kheops . Ne pregatim pentru o calatorie in timp si ajungem la anul 2750 inainte de Iisus Hristos. Mai exact, ne aflam in dinastia a IV a din Egiptul Antic, una dintre cele mai marete dinastii ale magnificei istorii Egiptene. Trebuie mentionat ca tot Egiptul este considerat un portal energetic extrem de important, mai ales grandioasa piramida a lui Keops, Kefren, Mykerinos si multe alte locatii pe care le vom vizita in aceasta incursiune. Cairo, este unul dintre cele mai vechi si mai importante capitale ale civilizatie antice . Dupa vizita piramidelor si a Sfinxului, ne rasfatam cu vizita la Palatul Parfumurilor, unde se pot achizitiona esentele specifice Egiptului Antic, multe au fost folosite in temple pentru ritualuri. Este timpul pentru masa de pranz la un restaurant turistic (bautura nu este inclusa). Dupa care, ne indreptam spre hotel, timp liber pentru rlaxare, cina si cazare la Hotel 5*

Ziua 3
Joi 29.04.2021 Cairo - Aswan Mic dejun la hotel si check aut, incepem ziua cu vizita la Muzeu de egiptologie, Muzeul de Egiptologie, situat in centrul orasului Cairo, mai exact in piata Tahrir (Libertatii), pe malul Nilului. Aici sunt gazduite 100.000 piese expuse si aproximativ 150,000 piese in depozitul muzeului. Din acest motiv autoritatea Egipteana a venit cu ideea sa construiasca un nou muzeu, modern, situat langa zona piramidelor, deschiderea oficiala avand loc in 2020, iar pre-deschiderea in 2019. In acest muzeu vom admira comorile regelui Tut Ankh Amun (din dinastia 18, 1350 de ani inainte de Iisus Hristos), care au fost descoperite in mormantul sau intact in anul 1922. Continuam ziua cu vizita la citadela lui Saladin si Moschee de Alabastru ridicate de catre Mohamed Ali Pasha. Dupa care servim masa de pranz la un restaurant local autentic, dupa masa ne indreptam spre gara mica din Giza de unde vom porni calatoria cu trenul (vagon de dormit 2 persoane in cuseta) spre Aswan, cina tip catering cald va fi servita in tren.

Ziua 4
Vineri 30.04.2021 Aswan (Croaziera) Mic dejun in tren (catering rece). Transfer de la gara la vas de croaziere 5*. Va propunem o excursie optional, la unul dintre cele mai importante temple din Egipt - Abu Simbel - ridicat in perioada dinastiei a 19-a, de catre Ramses al II-lea. Inclus in Patrimoniul UNESCO, Abu Simbel este remarcabil prin masivele statui de piatra nisipoasa ale lui Ramses al II-lea. Este un templu unic datorita modului in care discul solar patrunde in incinta camerei sacre, pe fata regelui la rasarit doar doua zile din an si anume 22 februarie - Ziua Regelui si 22 octombrie - Ziua Incoronarii sale, dupa care vizitam unicul templul al reginei Nefertari aflat in aceeasi zona. Dupa terminarea vizitei, ne intoarcem la Aswan si ne imbarcaram pe vasul de croaziera de 5* pentru a servi masa de cina si cazare pe vas.

Ziua 5
Sambata 01.05.2021 Aswan - Kom Ombo (Croaziera) Incepem ziua la ora 04:00 dimineata, cu VIZITA PRIVATA doar pentru grupul nostru, la Templul Philae, dedicate lui ISIS Considerata simbolul iubirii feminine si al blandetii. Isis este prezentata in chip si corp uman cu un tron deasupra capului cu doua aripi intinse. Dupa vizita templului ne indreptam spre vas de croaziera 5*. Cazare si servim micul dejun, timp liber dupa masa, vasul navigeaza spre Kom Ombo, pranz si timp liber pentru odihna sau relaxare pe puntea vasului, sosire la Kom Ombo, vizita templului Komo Ombo dedicate lui Horus si Sobec, dupa vizita cina la restaurantul vasului si cazare, Navigare spre Edfu.

Ziua 6
Duminica 02.05.2021 EDFU - LUXOR (Croaziera) Dimineata devreme se ajunge la Edfu unde se viziteaza templul lui Horus Behdet, in traducere, Horus cel Protector. Pe peretele acestui important templu este inscriptionata legenda care povesteste despre lupta dintre zeul Horus si zeul Set (unchiul lui Horus), motivul luptei dintre cei doi fiind razbunarea lui Horus pe Set, care l-a omorat pe Osiris, tatal lui Horus. Transferul la templu se face cu trasuri trase de cai. Micul dejun se va servi pe vas, dupa terminarea vizitei templului. Timp liber, vasul navigheaza si ne indreptam catre Luxor, pranzul va fi servit pe vas. Dupa masa, timp liber pentru relaxare pe puntea special amenajata sau la piscina vasului. In drumul nostru spre Luxor, trecem prin ecluza din Esna. Dupa sosirea in Luxor, seara, vom avea parte de o experienta unica atunci cand vom merge pe malul estic al Nilului si vom vizita templul Karnak, grandiosul complex (10 temple), dedicate Zeului Amon-Ra. Numele antic al cetatii este Ipet Isut cel mai ales dintre locuri, aceasta reflectand superioritatea templului, aici unde se afla un portal energetic extrem de important, se simte vibratia locului imediat cum intram in incinta templului. Dimensiunile sale sunt impresionante: Catedrala St. Paul din Londra sau celebra Notre Dame din Paris ar fi pierdute intre peretii lui. De asemenea, vizitam si templul Luxor, cu frumoasele lui coloane si camera de nastere a lui Amenhotep III, al IX-lea conducator egiptean din dinastia a XVIII-a. Cina pe vasul de croaziera, urmata de un program artistic (dans oriental si dans folcloric).

Ziua 7
Luni 03.05.2021 LUXOR - LUXOR Mic dejun pe vas. Incepem vizita la Valea Regilor, unde vom avea acces la 3 morminte. Valea Regilor a fost folosita ca si necropola timp de 500 de ani. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul si cel mai faimos mormant descoperit apartinand faraonului Tutankhamon (dinastia XVIII). Mormantul a fost descoperit intact, iar toate comorile sunt expuse astazi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Continuam vizita la Templul Reginei Hatshepsut (prima femeie faraon), unic prin constructia si arhitectura sa. Acest templu a fost ridicat de Amantul ei, Sen Mut, care a fost desemnat cu peste 80 de titluri din partea reginei sale si iubita lui. Mai departe, se viziteaza Colosii lui Memnon. Dupa ce terminam vizita, ne oprim la un atelier de Alabastru sa admiram modul de fabricare a acestei pietre fragile si semipretioasa-cazare pe vas de croaziera.

Ziua 8
Marti 04.05.2021 LUXOR - HURGHADA Micul dejun pe vas de croaziera, dupa care ne indreptam cu autocarul (aprox. 208 km) spre Hurghada, superba statiune de la Marea Rosie. Cazare, pranz - cina la Resort 5* regim de masa, All Inclusive. Timp liber pentru relaxare.

Ziua 9
Miercuri 05.05.2021 HURGHADA Timp liber pentru relaxare sau, optional, va propunem o croaziera pe Marea Rosie (aproximativ 7 ore) cu masa de pranz, bauturi racoritoare, ceai, cafea si apa incluse pe vas. Plecarea se va face de la ora 9:00 dimineata. Croaziera cuprinde in total 3 opriri. Prima este in largul Marii Rosii, pentru snorkeling (timp de aproximativ o ora) unde se pot admira diverse specii de pesti colorati si corali de o frumusete remarcabila. A doua oprire, la plaja, pe insula Ghiftun, timp de o ora, dupa care servim masa de pranz pe vas, iar a treia oprire si ultima, va fi in largul Marii Rosii. Pe toata durata excursiei suntem insotiti de un ghid local si un scafandru. Atentie! Echipamentul pentru snorkeling se va oferi pe vas gratuit, dar va recomandam sa veniti cu echipamentul personal (ochelari de snorkeling si tub).

Ziua 10
Joi 06.05.2021 HURGHADA - CAIRO Mic dejun, Timp liber pentru relaxare pe plaja sau, optional excursie cu Submarine timp de 2:30 ore, excursie incepe de la hotel cu un transfer pana la portul de unde se incepe scufundare cu submarin, acela este turistic cu un numar limitat de 45 de locuri. Se scufunda la adancimea aproximativa 30 de metri sub nivelul marie, durata scufundarii este de 40 minute. Check-out de la hotel la ora 12:00, Timp liber pentru plaja, la ora 18:00 transfer Hurghada - Cairo, sosire la Aeroportul international din Cairo la ora aproximativ 24:00 .

Ziua 11
Vineri 07.05.2021 CAIRO - BUCURESTI Check in pentru imbarcare pe cursa Tarom RO 101 Cairo 03:00, Bucuresti 06:50 cu decolare la 03:00 , Sosire in Bucuresti la 06:50 (ora locala), Cursa directa


vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion Tarom Bucuresti - CAIRO
Transport Avion Tarom CAIRO - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Paste Egipt 2021 - Misterele Egiptului Antic, Toate locatiile, Egipt

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta