Ziua 1
BUCURESTI ZURICH Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 03:30 pentru imbarcare pe cursa LOT Polish Airlines cu destinatia Zurich, via Varsovia. Sosire in Zurich la ora locala 09:45. Transfer de la aeroport in centrul orasului Zurich pentru un tur panoramic cu ghid local intr-unul dintre cele mai vechi orase europene, considerat centrul economic si cultural al Elvetiei. Vom admira: eleganta Banhofstrasse - una dintre cele mai atragatoare strazi comerciale din Europa, Fraumunster Biserica Femeilor infiintata in anul 853 pentru femeile aristocrate din Europa de catre imparatul Ludwig, Primaria - construita intre 1694 si 1698, Gradina Teilor si Catedrala Grossmunster o biserica protestanta construita in stil romanic, cu cele doua turnuri gemene, considerate cel mai cunsocut reper din Zurich. Transfer si cazare la hotel A-Ja Resort Zurich 4* sau similar.

Ziua 2
ZURICH, optional ENGELBERG LUCERNA (175 km) Mic dejun. Optional, excursie in statiunea Engelberg, una dintre principalele statiuni de ski din Elvetia situata la o altitudine putin peste 1000 m, si in Lucerna, considerat cel mai frumos oras al Elvetiei. Engelberg este un sat format in jurul unei manastiri medievale Benedectine din secolul al XII-lea, care este functionala si in prezent. Mergem apoi spre Lucerna, oras medieval cu un centru bine conservat, cu cladiri istorice elegate. Vom face un tur de oras in care vom admira zona veche cu piata Weinmarkt si Podul Capelei (care dateaza din secolul XIV). Podul Capelei este intersant pentru mai mult de 100 de imagini din secolul XVII-lea prezente pe interiorul acoperisurilor, reprezentand sfinti patroni si scene din istoria orasului. Podul Capelei si Wasserrturm, un turn de apa din secoulul XIII, se numara printre cele mai fotografiate locuri din intreaga Elvetie. In incheierea acestei excursii optionale putem alege sa servim o masa traditionala, cu specific fondue. Intoarcere la Zurich si cazare la hotel A-Ja Resort Zurich 4* sau similar.

Ziua 3
ZURICH, optional INTERLAKEN (237 km) Mic dejun. Optional, va propunem o excursie la Interlaken, statiune amplasata pe malul celor doua lacuri alpine, Thun si Brienz, intr-un peisaj paradisiac. Este una dintre cele mai vechi statiuni turistice din Elvetia, care a primit primii turisti in anul 1805. Aici putem sa facem cumparaturi, sa ne plimbam si ne bucuram de frumusetea peisajelor. In functie de disponibilitate, vom face o oprire pentru vizitarea fabricii de ciocolata Lindt in Kilchberg. Intoarcere la Zurich pentru cazare. Seara, doritorii pot merge in centrul orasului pentru a sarbatori trecerea in noul an, impreuna cu insotitorul de grup si alaturi de locuitorii orasului. La exact 20 de minute dupa miezul noptii, sute de artificii lumineaza orasul. De ce cu 20 de minute intarzieree Pentru ca inainte si dupa miezul noptii cu 15 minute, clopotele bisericilor suna pentru a-si lua ramas bun de la anul vechi si pentru a-l primi pe cel nou. Cazare la hotel A-Ja Resort Zurich 4* sau similar.

Ziua 4
ZURICH, optional BERNA (244 km) Mic dejun. Astazi, optional, putem vizita Berna, capitala Confederatiei Elvetiene. Centrul medieval al orasului, cel mai bine pastrat din Elvetia, este un labirint de cladiri frumos colorate, ce dateaza din epoca Renasterii, cu strazi pietruite, turnuri, fantani, poduri si strazi cu arcade. Vom face un tur de oras in care vom admira centrul istoric cu fantanile sale medievale, Parlamentul, Catedrala, Turnul cu ceas unde se afla unul dintre cele mai mari ceasuri animate din lume si groapa cu ursi. Seara, cazare in Zurich la acelasi hotel.

Ziua 5
ZURICH BUCURESTI Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber pentru plimbari individuale sau cumparaturi. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa LOT Polish Airlines cu destinatia Bucuresti, cu schimbarea cursei in Varsovia. Decolare din Zurich la ora locala 19:50. Sosire in Bucuresti la ora 01:40.


ZURICH - Magia de Anul Nou


Zurich are un farmec istoric aparte... stradutele inguste din centrul orasului te duc cu gandul la vremuri de mult apuse, facandu-te sa uiti ca te afli intr-un oras ultra modern, declarat orasul cu cele mai bune conditii de viata din lume si, totodata, cel mai bogat oras european. 
Cea mai mare petrecere de Revelion din Elvetia se numeste Silvesterzauber (Magia de Anul Nou) si are loc pe malul lacului din Zurich. Zeci de standuri cu mancare, baruri si corturi cu muzica de petrecere, transforma zona din jurul Bellevue si BAzrkliplatz intr-o uriasa petrecere in aer liber.


SERVICII INCLUSE: 
transport cu avionul Bucuresti - Zurich - Bucuresti cu compania LOT Polish Airlines;
4 nopti cazare cu mic dejun inclus la hotel A-Ja Resort Zurich 4* in Zurich sau similar;
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
tur panoramic de oras in Zurich cu ghid local;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv iunie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.


NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie; 
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 25 EURO/persoana se practica in Elvetia, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
29.12.2023: Bucuresti 05:35 Varsovia 06:25                           durata zborului: 1h 50min
29.12.2023: Varsovia 07:40 Zurich 09:45                                durata zborului: 2h 05min
02.01.2024: Zurich 19:50 Varsovia 21:50                                durata zborului: 2h 00min
02.01.2024: Varsovia 22:55 Bucuresti 01:40                          durata zborului: 1h 45min  


DESCRIERE HOTEL: 
Hotelul A-Ja Resort Zurich este situat in cartierul Altstetten, si are o buna conexiune cu centrul orasului. In 5 minute de mers cu trenul se ajunge in centrul vechi al orasului. Gara Altstetten este situata la 400 m de hotel.
Dotari camere: camere confortabile cu mobilier modern dotate cu aer conditionat, birou, TV cu ecran plat, WiFi gratuit, uscator de par.
Facilitati hotel: hotelul ofera un centru wellness, cu diverse saune si terasa, situat pe acoperisul hotelului, care ofera o vedere spectaculoasa asupra orasului Zurich; restaurant, bar, fitness.
www.aja.de/standorte/zuerich.html 
EXCURSII OPTIONALE (tarife informative):
Excursie la Engelberg si Lucerna (fara cina inclusa): 90 Euro/persoana;
Excursie la Interlaken si vizitarea fabricii de ciocolata Lindt: 90 Euro/persoana;
Excursie la Berna: 90 Euro/persoana
NOTA. Preturile excursiilor optionale sunt informative si sunt valabile pentru minim 20 participanti. Excursiile optionale se efectueaza in functie de disponibilitatile locale.
GRUP MINIM: 
25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 30 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca pana cu 2 luni inainte de inceperea programului nu se vor inscrie minim 15 participanti. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii; 
50%  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii; 
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii; 
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI 
30 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
40 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
45 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
50 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
55 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
60 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
65 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
75 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
80 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIBIU, SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii
OBSERVATII: 
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT; 
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI; 
avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale);
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii penru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii; 
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; 
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


vezi mai multe

Camera Dubla
Taxe de aeroport
Transport Avion LOT Bucuresti - Zurich
Transport Avion LOT Zurich - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre ZURICH: Magia de Anul Nou, Toate locatiile, Elvetia

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta